گردآوری و تلخیص: آذر طاهری (کارشناس ارشد برق ؛ این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید )
«آنه ماری شیمل»[1]، از مشهورترین و موثرترین محققان مسیحی است که در سال 1922 در آلمان متولد شد. او در 16 سالگی و پس از اتمام دوره دبیرستان، در کلاسهای تاریخ هنر اسلامی شرکت کرد و همزمان زبان عربی را آموخت. وی در سن نوزده سالگی دکترای خود را از دانشگاه برلین دریافت کرد و در سن 23 سالگی استاد زبان عرب و مطالعات اسلامی در دانشگاه ماربورگ[2] شد. شیمل در سال 1951 به دریافت دکترای دوم خود در رشته تاریخ ادیان نائل آمد. پروفسور شیمل در سال 1966 عهده دار کرسی فرهنگ اسلامی هند در دانشگاه هاروارد شد. وی در سال 1981 ریاست انجمن جهانی علوم دینی را پذیرفت و از سال 1986 ریاست مرکز بین المللی تاریخ ادیان را برعهده گرفت. این بانوی متفکر در 2003 چشم از جهان فروبست.
مطالعات شیمل، متنوع و بسیار زیاد است. با آمار بیش از یکصد اثر اعم از کتاب و مقاله درباره اسلام شناسی و نیز ایرانشناسی میتوان گستره متنوع مطالعاتی او را حدس زد.[3]
این متفکر بزرگ مسیحی، کتابی درباره رسول خاتم، محمد مصطفی (ص) نگاشته که در زبان فارسی با نام «محمد، رسول خدا»[4] انتشار یافته است. او در پیشگفتار این کتاب چنین میگوید:
«این کتاب، ثمره علاقه چهل ساله من نسبت به شخصیت پیامبر اسلام است.»
شیمل در کتابش از بسیاری از مستندات اسلامی بهره برده که نشان از تسلط بسیار و مطالعات گسترده او در زمینه اسلام دارد. وی در مقدمه کتابش در مورد محمد (ص) چنین میگوید:
«پدیدارشناسان ادیان و نیز روانشناسان ... همه بر این قول خواهند آمد که شخصیت محمد (ص) براستی در کنار قرآن، کانون زندگی مسلمانان است، پیامبر (ص) آن کسی است که تا ابد «اسوه حَسَنه»[5] (نمونه نکو)، برای همه کسانی باقی میماند که در تشهد (شهادت دین) تصدیق میآورند بر این که او براستی «رسولخدا» است.»[6]
شیمل، محمد (ص) را اینچنین توصیف میکند:
«محمد (ص) مَثَل اعلای همه زیباییهای انسان است. زیرا شریفترین صفات معنوی نیز از سراپایش هویدا است.»[7]
[1] Annemarie Schimmel.
[2] Marburg.
[3] از جمله کتابهای او میتوان به تصویر نگاری اسلامی، سالنامه اسلامی، سرزمینهای اسلامی، شعر عرفانی در اسلام، تصویر عیسی و مریم در عرفان اسلامی، رمز اعداد، ابعاد عرفانی اسلام، سرّ عشق، مناجات در اسلام و بسیاری دیگر اشاره کرد.
[4] »And Muhammad Is His Messenger.«
[5] قرآن کریم، سوره احزاب، آیه 21.
[6] محمد رسول خدا، آنه ماری شیمل، ترجمه حسن لاهوتی، انتشارات علمی فرهنگی، تهران چاپ سوم 1385، ص 7.
[7] همان، ص 59.
امروز: | 493 | |
این هفته: | 5147 | |
در مجموع: | 7351910 |